Piberyger.dk – derfor!

Det er mindst lige så fascinerende at bevæge sig ind i
tobakkens verden som at beskæftige sig med fx årgangsvine!

De forskellige tobakkers vidt forskellige oprindelse, dyrkning, høstmetoder, lagring og efterbehandling, blanding og skæring skaber en verden af smags- og duftindtryk, der i variation og intensitet ikke står tilbage for de oplevelser, som vinkenderen finder i glasset.
For ikke at tale om piberne, der tilbyder en tilsvarende variation i materialer, former, finish og håndværksmæssig perfektion.

Derfor kan det undre at rigtig mange piberygere pulser på
den samme tobak dagen igennem, år ud og år ind..

..hvilket naturligvis er en fuldkommen frivillig sag. Men ligesom det ville forekomme de fleste underligt fx at drikke præcis den samme rødvin livet igennem, er det en oplagt mulighed at skifte mellem forskellige typer og mærker af tobak. Og dermed også mellem forskellige typer af piber, fordi ikke alle egner sig lige godt til alle typer tobak.

Det betyder ikke, at piberygning behøver at blive en “videnskab”
– men blot at det bliver lidt sjovere
og meget mere berigende.

Gennem et halvt århundrede som piberyger har jeg aldrig mistet lysten til at eksperimentere. Der har ganske vist hele tiden været et udvalg bestående af 6-8 tobaksmærker, som valget især har stået imellem, når der skulle købes en ny dåse. Men det har altid været spændende at prøve ukendte eller helt nye tobaksmærker, og det “faste” udvalg er løbende blevet revideret gennem alle årene.

Det handler jo ikke bare om at stille røgtrangen..

..for nikotin kan man få på mange andre og mindre “besværlige” måder. Piberygning er så meget andet – først og fremmest afslapning og eftertænksomhed, fordi en pibe simpelthen kun kan ryges roligt og afslappet.
Det er ikke kun behovstilfredsstillelse, men en bevidst handling. I modsætning cigaretrygeren (der blot ryster den næste ud af pakken) ved man som piberyger præcis, hvad man har lyst til at nyde og hvornår.
Og det er en livsstil – fordi omgangen med piberne, forholdet til tobakkerne og hele rituellet omkring piberygningen præger både piberygeren og omgivelsernes opfattelse af piberygeren.

De glæder, piben har givet mig gennem mange år, vil jeg gerne dele med alle andre. Så velkommen til piberyger.dk

Arne Villads Jensen

Om Piberyger.dk
Piberyger.dk – bagmanden