Alle kan lære at ryge pibe med et minimum af tålmodighed – og hvad så derefter? Det næste man bør gøre er at anskaffe sig yderligere mindst én eller hellere flere piber. Der bør nemlig ikke ryges for ofte på den samme pibe: Ideelt set kun én eller i hvert fald højst et par gange dagligt. Og det er under alle omstændigheder en meget dårlig idé at stoppe og tænde en pibe, der stadig er varm fra sidste rygning – det er en sikker vej til en uoprettelig sur pibe. Så man kan passende supplere den første prisbillige pibe med andre modeller i andre kvaliteter.
En pibestopper/kradser er en del af det helt grundlæggende udstyr sammen med tændstikker/lighter og piberensere. Og som piberyger får man desuden hurtigt behov for en god pibeskraber. De fås i modeller passende til én bestemt størrelse eller som universalskrabere, der passer til alle størrelser piber. Hver gang man ryger, danner sig et kullag på siderne inde i pibehovedet, og når man har røget en snes gange på den samme pibe, bør kullet fjernes med pibeskraberen.
Læs mere om Pibens pasning
Efter den første dåse tobak er det måske også tid at prøve et andet mærke eller type eller eventuelt blot supplere det kendte med noget nyt, så man har et par forskellige tobakker at veksle imellem.
Læs mere om Tobaksmærker