Den første pibe

Som ny piberyger bør man starte med en god pibe og en god tobak. Lad os tage piben først:

Det absolut dominerende materiale til fremstilling af piber er bruyere, der er en ret let træsort, meget hård og næsten upåvirkelig af varme og ild.

En god bruyerepibe behøver ikke at være voldsomt dyr. Der er selvfølgelig sammenhæng mellem pris og kvalitet, men for nogle få hundrede kroner er det absolut muligt at få en udmærket pibe. Specielt i en sandblæst finish, hvor der ikke stilles helt samme krav til bruyerens udseende som ved en glatpoleret pibe, men hvor kvaliteten og rygeegenskaberne i øvrigt er fuldt så gode. Den sandblæste har yderligere den fordel, at den alt andet lige er lidt lettere og køler bedre på grund af sin større overflade.

Som sin første pibe bør man derfor købe en sandblæst. Den skal ikke være for stor – af hensyn både til pibens vægt og til den mængde af tobak, man har lyst til at ryge. Det bør være en lige model (de krumme er sværere både at ryge på og at holde tørre under rygningen). Gerne en traditionel Billard model som på billedet – læs mere om pibemodeller. Hvis den er udstyret med et filter inde i pibehalsen eller spidsen, så tag det straks ud og smid det væk! Det har ingen praktisk betydning og sidder i vejen, når man får behov for at føre en piberenser i piben under rygningen. Hvilket sker jævnligt.

Af andet ”isenkram” behøver man til en start blot en pibestopper/kradser, en pose piberensere og en gaslighter – helst en pibelighter. En tobakspung kan heller ikke undværes. Og så er der naturligvis tobakken.

Udstyr

Den nye piberyger
Ryg hellere pibe
Den første tobak
Det første stop
Efter den første pibe