Den nye piberyger


Hvad gør man, når man har taget beslutningen om at erstatte cigaretterne med piben og træder ind i pibeforretningen? Her kan du finde gode råd om valg af pibe og tobak – og en grundig vejledning i piberygningen, trin-for-trin. Mange nye piberygere falder hurtigt fra igen – men det er faktisk ikke svært, hvis man følger nogle enkle, men til gengæld temmelig afgørende råd. Hvor det vigtigste er at starte med en god pibe (behøver ikke være kostbar) og endnu vigtigere: En tobak af god kvalitet.

Indrømmet: Det kan være lidt overvældende de første få gange, man får blus på piben, og medføre lidt svimmelhed og sved på panden – men det går over. Og hvem har i øvrigt sagt, at det skal være så nemt og ligetil? Din første cigaret var heller ingen udelt fornøjelse, men du fortsatte jo alligevel! Så giv piben en chance. Du vil med garanti ikke fortryde det!

Nogle “pibeguides” fortæller, at man som piberyger ikke inhalerer – hvilket selvfølgelig er noget vås! Hvis man har behov for at få nikotin i kroppen, inhalerer man sin piberøg (om end ikke så kraftigt som ved cigaretrygning). Hvis man ikke har behov for nikotin – så er det under alle omstændigheder en dårlig idé overhovedet at begynde at ryge..

Ryg hellere pibe

Den første pibe

Den første tobak

Det første stop

Efter den første pibe