Den nye piberyger


Hvad gør man, når man har taget beslutningen om at erstatte cigaretterne med piben og træder ind i pibeforretningen? Udvalget af piber er, i hvert fald i de bedste forretninger, helt uoverskueligt med hundreder af forskellige typer, modeller, størrelser og priser – så ja, hvad gør man lige?

Her kan du finde gode råd om valg af både pibe og tobak – og en grundig vejledning i, hvordan du kommer i gang med piberygningen, trin-for-trin. Det er desværre en kendsgerning, at mange nye piberygere hurtigt falder fra igen – men det er faktisk ikke svært, hvis man følger nogle enkle, men til gengæld temmelig afgørende råd.

Det er helt afgørende at begynde med en god pibe, der ikke behøver at være specielt kostbar. Læs mere om den første pibe.

Endnu vigtigere er at begynde med en tobak af god kvalitet. Læs mere om den første tobak.

Indrømmet: Det kan være lidt overvældende de første få gange, man får blus på piben, og medføre en smule svimmelhed og sved på panden – men det går over. Og hvem har i øvrigt sagt det skal være nemt? Din første cigaret var heller ingen udelt fornøjelse, men du fortsatte jo alligevel! Så giv piben en chance. Du vil med garanti ikke fortryde det!

Nogle “pibeguides” fortæller, at man som piberyger ikke inhalerer – hvilket selvfølgelig er noget vås! Hvis man har behov for at få nikotin i kroppen, inhalerer man sin piberøg (om end ikke nær så kraftigt som ved cigaretrygning). Hvis man ikke har behov for nikotin – så er det under alle omstændigheder en dårlig idé overhovedet at begynde at ryge..

Ryg hellere pibe
Den første pibe
Den første tobak
Det første stop
Efter den første pibe