Nordisk Tobakskollegium

En gang årligt arrangerer Nordisk Tobakskollegium det danske mesterskab i langtidspiberygning hvor også “Årets Pibemand” I Danmark udpeges. (Foto: Nordisk Tobakskollegium)

Nordisk Tobakskollegium blev etableret i 1971 som en forening for alle, der interesserer sig for piber og tobak. Hovedmanden bag oprettelsen var dansk piberygnings ”grand old man” Paul C. Olrik, der allerede i 1964 dannede landets første pibeklub i sin hjemby Birkerød.

I dag omfatter NT omkring 700 medlemmer, hvoraf de fleste er associeret gennem medlemskab af en af de lokale pibeklubber i Danmark og de øvrige nordiske lande.

Nordisk Tobakskollegiums hovedformål er at skabe et forum hvor alle, der interesserer sig for piber og tobak, kan mødes, udveksle erfaringer og finde gensidig inspiration.

Via samarbejde med pibe- og tobaksindustrien, herunder både producenter, importører, grossister og detailhandlere, sikrer NT sine medlemmer nyheder og information om pibe-og tobaksmarkedet og arbejder for at sikre piberygernes interesser. Desuden arbejder NT konstant for at udbrede kendskabet til nydelsen af piber og tobak.

Til støtte for disse mål udgiver Nordisk Tobakskollegium tidsskriftet ”Piber & Tobak” fire gange årligt. Og gennem medlemskab af den internationale piberygerorganisation Comite International de Pipe Clubs CIPC søger Nordisk Tobakskollegium at påvirke piberygningen i en positiv retning på verdensmarkedet.

Nordisk Tobakskollegiums nyeste initiativ er oprettelsen af Copenhagen City Cigar Club CCCC, der som navnet antyder henvender sig til cigarrygere.

Nordisk Tobakskollegium arrangerer bl.a. det årlige Danmarksmesterskab i langtidspiberygning – med tilknyttet Pipe Show, hvor pibemagere og forhandlere af både piber, tobak og alverdens tilbehør fremviser og sælger deres produkter. Desuden arrangerer NT et årligt julemarked og Pipe Show omkring den 1. december.

Lokale pibeklubber

Landet over eksisterer en række lokale pibeklubber, der varierer en del i både medlemstal og aktivitetsniveau. Fælles for dem er, at de tilbyder alle pibeinteresserede et lokalt pibeforum, hvor man kan nyde sin pibe, udveksle tanker om piberygningen (og alt muligt andet) og blive en del af et hyggeligt fællesskab.

Piberygerne