DM i piberygning 2020

Kåringen af “Årets pibemand” er blandt de faste programpunkter ved DM i langtidspiberygning. Her sidste års pibemand: Frederik Cilius (også kendt som Kirsten Birgit Schøtz Kretz Hørsholm) sammen med formand for Nordisk Tobakskollegium Peter B. Lau. (Foto: Nordisk Tobakskollegium)

Søndag den 22. marts er det igen tid for det årlige åbne Danmarksmesterskab i langtidspiberygning med tilhørende Pipe Show, der traditionelt – nu for 42. gang – samler pibeentusiaster fra Danmark og omliggende lande. Og det foregår som sædvanligt i Serapions Ordenes lokaler, Haveselskabetsvej 3A på Frederiksberg.

Langtidspiberygning er ikke just en tilskuersport, men desto mere interessant for deltagerne selv, der ikke blot må men skal ryge undervejs – og hvor det i øvrigt gælder om at komme sidst! Konkurrencen er åben for alle over 18 år, og målet er klart: Hold ild i 3 gram tobak så længe som muligt. Verdensrekorden er på over tre en halv time, men mindre kan dog gøre det til det danske mesterskab. Hver deltager får udleveret en ny Stanwell-pibe, en pibestopper, 2 tændstikker og en pakke med 3 gram Special Dublin-tobak. Det hele er inkluderet i deltagergebyret, så selv om man ikke løber med den store pokal, har man under alle omstændigheder fået sig en ny og unik pibe til en fornuftig pris. Deltagergebyret er 475 kr.
Årets pibe er blevet til i et samarbejde mellem Stanwell og Nordisk Tobakskollegium. Piben er en modificeret Dublin med oval hals og saddelspids, kendt som model nr. 71. Den er lavet efter et originalt Sixten Ivarsson-design og har en helt ny indfarvning.
Det tilknyttede “Pipe Show” omfatter en række af aktiviteter som køb og salg af piber – både fabriksfremstillede og håndlavede, såvel nye som velholdte brugte – salg af tilbehør og forskelligt pibeudstyr, nye og gamle tobakker og meget mere. Der sælges desuden lodder til lotteriet, hvor det er muligt at vinde piber, tobak og andre gode sager.
Traditionen tro kåres Årets Pibemand hvert år af Nordisk Tobakskollegium. Det skal være en person, om hvem man med rette kan sige, at han/hun virker som ambassadør for piberygerne i Danmark, fordi han/hun tør vise, at han/hun ryger pibe, og fordi han/hun viser hensyn. Hvem der bliver Årets Pibemand 2020 afsløres først ved kåringen, der foregår umiddelbart efter vinderen af DM 2020 er fundet. Efter kåringen medvirker Årets Pibemand 2020 ved præmieuddelingen.

Programmet

Kl. 10.00: Pipe Show og registrering åbner: Besøg Danmarks største markedsplads for såvel danske som udenlandske piber, tobakker og tilbehør. Få et gratis stop tobak. Sluk tørsten og stil sulten i husets café.
Kl. 14.00: Rygekonkurrencen starter: Kun deltagere må opholde sig i konkurrenceområdet. Mens konkurrencen står på, er såvel Pipe Show som caféen åben.
Ca. Kl. 17.30: Årets Pibemand 2020 kåres: Hvem bliver det i år? – Vær med til at hylde ham/hende, når han/hun kåres.
Herefter afgøres lodtrækningen: Hvem bliver de heldige vindere? Hent gevinsterne i registreringen.
Præmier og medaljer overrækkes: Naturligvis består præmierne af piber, tilbehør og tobak.
Vandrepokalerne overrækkes: Astleys-pokalen til Danmarksmesteren. A. & C. Petersen-pokalen til den bedste dame. Thurmann-pokalen til årets vindende hold.
Diplomer udleveres: Så snart det endelige resultat for samtlige deltagere er kendt, påbegyndes udleveringen af diplomer fra registreringspulten. Diplomet er påtrykt deltagerens navn, opnået rygetid og placering.

Tilmeldingsfristen til DM i piberygning 2020 er den 9. marts 2020. Nærmere om tilmelding på Nordisk Tobakskollegiums hjemmeside www.n-t.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.