Belgisk tobak fra “Tågernes Dal”

Omgivet af skovklædte bjerge og ofte indsvøbt i tåge ligger Semois-dalen.
Her dyrkes der tobak.

Belgien er ikke det mest kendte tobaksdyrkende land – med god grund skulle man mene, klimaet taget i betragtning. Ikke desto mindre dyrkes der faktisk tobak i en lille, tåget dal i bjegkæden Ardennerne i det allersydligste Belgien. Endda en interessant og aldeles udmærket tobak, som denne artikels forfatter mødte ved et tilfælde: I en tobaksforretning i Bruxelles, hvor indehaveren præsenterede en 200-grams pakke af gylden stanniol, der ellers var “forbeholdt” de lokale stamkunder som ikke kunne tænke sig at undvære Semois-tobakken.

Semois-dalen ved floden af samme navn har en flere hundrede år lang tradition for tobaksdyrkning. I dag er der dog kun tre producenter tilbage og den samlede produktion er beskeden. Men det er besværet værd at opsøge tobakken, hvis man alligevel skal en tur til Belgien. Ud over pibetobakken produceres cigarer og cigarillos – plus den let mærkværdige opfindelse “bouchons”, der nærmest kan beskrives som en cigar beregnet til at ryges i en pibe..

Læs artiklen om Tobakken fra “Tågernes Dal”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.