DM i langtidspiberygning 24. marts

Søndag den 24. marts afvikler Nordisk Tobakskollegium for 41. gang det årlige åbne Danmarksmesterskab i langtidspiberygning, der traditionelt samler pibeentusiaster fra både Danmark og nabolandene. Og det foregår – ligeledes traditionen tro – i Serapions Ordenens hus på Haveselskabetsvej 3A på Frederiksberg.
Stemningsbillede fra tidligere konkurrence (Foto: Nordisk Tobakskollegium)

Der er tale om en sportsgren hvor alle (piberygere) kan deltage, idet det simpelthen handler om art holde liv (dvs ild/røg) i 3 gram tobak så længe som muligt i den til formålet udleverede pibe ved hjælp af en pibestopper og 2 (!) tændstikker. Lettere sagt end gjort – i hvert fald hvis man vil op i nærheden af verdensrekorden på over 3,5 timer. I DM-sammenhæng kan mindre dog gøre det. Og der er præmier og pokaler til vinderne af de tre kategorier: Til bedste individuelle tid, dvs Danmarksmesteren. Til bedste deltagende kvinde. Og til vinderne af holdkonkurrencen, hvor 3-5 personer kan stille som hold (og gennemsnittet af de tre bedste tæller som resultat).

Et andet traditionelt punkt på dagsordenen er udnævnelsen af Årets Pibemand (som også kan være en kvinde), der går til en person som har ydet en positiv indsats for piberygningen, enten direkte eller ved at være en piberygende rollemodel.

I tilknytning til DM afvikles det ligeledes traditionelle Pipe Show, der har udviklet sig til Danmarks største markedsplads for både danske og udenlandske piber, tobakker og tilbehør. Denne del af arrangementet samler rigtig mange piberygere, udover danske også svenske, norske og tyske ligesom der er besøgende fra andre europæiske lande og fra så langt væk som Japan og Kina.

Hele arrangementet begynder kl. 10.00, hvor der åbnes for Pipe Show og for registrering til DM. Rygekonkurrencen starter kl. 14.00, hvor Pipe Show og husets café fortsat er åben, mens kun deltagere må opholde sig i selve konkurrenceområdet. Ca. kl. 17.30 kåres Årets Pibemand 2019, og der overrækkes præmier, medaljer og pokaler.

Bag arrangementet står som nævnt Nordisk Tobakskollegium, der er interesseorganisation for piberygere i de nordiske lande. Foreningen har til formål at skabe et forum, hvor alle med interesse for piber og tobak kan samles og er desuden paraplyorganisation for de tilbageværende ca. 15 lokale danske pibeklubber. Nordisk Tobakskollegium har desuden gennem mere end 30 år udgivet bladet Piber & Tobak, der fire gange årligt bringer nyheder for pibe- og cigarrygere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.