Pibe Show er ved at sprænge rammerne

Pibeshow 2016Danmarksmesterskaberne i langtidspiberygning, der blev afviklet søndag den 20. marts på Frederiksberg, blev det sædvanlige tilløbsstykke – dog først og fremmest til det tilknyttede Pibe Show, der har udviklet sig til Danmarks største markedsplads for piber og stort set alt med relation til piber og tobak – og dét i en grad, så flere af udstillerne udtrykte ønske om mere rummelige rammer i fremtiden.

Det gælder nemlig samtlige udstillere, at de må indskrænke sig til meget få kvadratmeter. Men det mest påfaldende var de mange potentielle udstillere – specielt selvstændige danske pibemagere – der ikke havde fået plads på Pibe Show, men i stedet var henvist til at medbringe deres kollektion i plastbæreposer og præsentere dem for potentielle købere ved et bord i caféen (hvor der i dén grad også var trængsel og mangel på plads),

Der var stort ryk-ind ved standene dagen igennem – også af udenlandske besøgende. Og mange af de udstillende danske pibemagere (plus dem, der var henvist til et bord i caféen) oplevede stor interesse fra bl.a. kinesiske opkøbere. USA og Japan har gennem mange år været interessante markeder for de meget dyre håndskårne piber fra Danmark, men det økonomiske opsving i Kina har medført, at også flere og flere kinesere efterspørger disse piber/kunstgenstande.

Spørgsmålet – som en stor del af udstillerne også stillede – er derfor, om tiden ikke er løbet fra DM og Pibe Show i den nuværende form? Så hovedvægten i stedet burde lægges på pibeudstillingen – evt. med langtidspiberygningen som en lille sideaktivitet. Danmark har så meget at byde på – dels som verdens største producent af pibetobakker og dels som hjemsted både for verdens bedste pibemagere og for Europas mest velassorterede pibe- og tobaksforretninger –  at der burde være både basis for og behov for en årlig begivenhed i form af en rigtig pibemesse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.