DM og Pibe Show 20. marts

AVJ_6809
Pibe Show omfatter både nye og brugte fabriksfremstillede og
håndlavede piber, tobakker og alle mulige former for tilbehør.
(Foto fra sidste års Pibe Show)

Søndag den 20. marts er der piber, tobak og røg i lange baner på Frederiksberg,  når det årlige Danmarksmesterskab i langtidspiberygning – med tilhørende pibemesse –  afvikles i Serapionsordenen på Haveselskabetsvej 3A.

Det handler denne gang om det 38. åbne officielle DM i piberygning. En eksklusiv sport, der handler om at holde liv i 3 gram dårlig tobak (Sweet Dublin) i længst mulig tid, alene ved hjælp af en pibestopper og 2 tændstikker (foruden piben naturligvis). Ikke nogen tilskuerbegivenhed – men langtidsrygningen har sine dedikerede tilhængere/udøvere, der kæmper om pladserne som enten Danmarksmester, bedste hold eller bedste deltagende dame.

Nordisk Tobakskollegium, der er paraplyorganisation for en lang række danske piberygerklubber, står bag arrangementet, der også omfatter pibemessen Pibe Show – af mere almen interesse for piberygere. Her kan man besøge Danmarks største markedsplads for såvel danske som udenlandske piber, tobakker og tilbehør. Man kan få et gratis stop tobak plus lidt at spise og drikke i husets café. Og selvfølgelig få sig en god snak om piber og tobak.

Pibe Show åbner kl. 10.00, mens selv rygekonkurrencen starter kl. 14. Såvel Pibe Show som cafeen er dog åben undervejs til kl. ca. 17.30. Her overrækkes præmier til vinderne – og Året Pibemand kåres. Sidstnævnte er også en tilbagevendende årlig begivenhed, og titlen tilfalder altid en offentlig person, der som kendt (og hensynsfuld) piberyger fortjener at blive æret som ambassadør for piberygningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.