Julepiben kom i hus på Pipe Show

Der var rigtig mange fristende tilbud på årets Jule Pipe Show – i en grad så det kunne være svært at finde undskyldning for ikke at komme hjem med en lille før-julegave til sig selv. Det være sig i form af en pibe, andet tilbehør eller tobak.

Det var som sædvanligt Serapionsordenen, der i samarbejde med Nordisk Tobakskollegium arrangerede årets show, der blev afviklet lørdag den 30. november i ordenens lokaler på Frederiksberg. Og i lighed med tidligere år går alt overskud fra standleje og salg fra bar og køkken til velgørende formål.

Lidt i modsætning til det større Pipe Show i forbindelse med det årlige Danmarksmesterskab i langtidspiberygning (der afvikles næste gang den 22. marts) er dette før-julearrangement præget af deltids-pibemagere. Ikke at forveksle med amatører, for der er absolut intet amatøragtigt over de piber, der bliver præsenteret her. Men det er de færreste forundt at tjene så meget på deres håndlavede piber, at det kan danne basis for et heltidserhverv. Det gælder fx Børge Blume-Jensen (foto til højre) der med sine BBJ-piber lader 40 års erfaring og en udpræget sans for finish og detaljer komme til udtryk i sine piber, der for stort set alles vedkommende er klassiske modeller med et lille personligt tvist.

Også for Jørgen Berg Christensen (foto til venstre) er der tale om et deltidserhverv, selvom han indrømmer at bruge “næsten lige så megen tid” på piberne – Bergs Piber – som på sit faste arbejde. Og han repræsenterer i øvrigt en ret eksperimenterende tilgang til håndværket med udgangspunkt både i det stykke træ, han får i hånden, og de ideer der opstår i hovedet. Det er blevet til en del meget personlige modeller, ligesom han fremstiller en serie smukke piber i oliventræ.

Ud over endnu flere håndlavede piber og deres ophavsmænd bød arrangementet på masser af estatepiber. Og på  tobak, for en dels vedkommende af ret usædvanlig art – fx hjembragt fra fremmede egne, blandet af sælgeren selv eller indkøbt før det pågældende mærke forsvandt fra udvalget i butikkerne.

Som sædvanligt, når piberygere mødes, gik snakken og de besøgende fik en hyggelig dag – hvad enten de kom hjem med julepiben eller ej. I det hele taget er Jule Pipe Show en begivenhed, som man godt kunne unde endnu flere at opleve. I modsætning til Pipe Show ved DM er det lidt tyndt besøgt, og det er synd – ikke blot for udstillerne, men i endnu højere grad for de pibeinteresserede der går glip af denne oplevelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.